Τακτοποίηση «αυθαιρέτων»

Τα παιχνίδια στριμώχνονται στα κουτιά. Τα ζώα κάνουν λες και θέλουν να το βάλουν στα πόδια, για να αποφύγουν τις περιπέτειες σε ένα διαμέρισμα και να γλιτώσουν από τα θορυβώδη και «βαριά» αυτοκινητάκια, τους τεράστιους δεινόσαυρους, τους  σκληρούς πολεμιστές και τους μπάκουγκαν, που πρωταγωνιστούν! Και σαν να βλέπω το λιοντάρι να τους μαζεύει όλους και να μιλάει για τ’ αγόρια του σπιτιού, τα ενθουσιώδη πρωτάκια, που ασκούν συναισθηματική πίεση, που τα παρατάνε παντού, που τους στήνουν σε παράταξη και τα θέτουν σε διαγωνισμούς ταχύτητας και δύναμης, που τα κουκουλώνουν με τα παπλώματα, που τα χώνουν σε συρτάρια και που τους ρίχνουν ευθύνες όταν ο χρόνος περνά, η Κυριακή τελειώνει κι η ώρα του σχολείου πλησιάζει (ουφ!).
Κι εκεί που η  ατμόσφαιρα βαραίνει και η γκρίνια καραδοκεί, με την τιμωρία να σκάει μύτη, η αγαπημένη παρέα των Στρουμφ εκεί στη μέση του πουθενά συνομωτούν για γέλια μέχρι δακρύων, για ιστορίες χωρίς τέλος, για περιπέτειες χωρίς όρια.  Και να’σου η στιγμή που ο Μιχάλης σκουντάει τον Άγγελο στον ώμο και του λέει: «Έ, φίλε  έχω μια πρόταση να σου κάνω: τακτοποιούμε όλα τα παιχνίδια για να σκαρώσουμε γαργαλητά; Μου έδωσε την ιδέα ο χαχανούλης. Να δεις που θα ζηλέψει τα γέλια μας η μαμά κι ο μπαμπάς, συν το ότι θα εκτιμήσουν το μάζεμα, στο τέλος θα χαχανίζουμε όλοι μαζί στο πάτωμα και θα υποδεχθούμε τη νέα εβδομάδα με χαρά. Θέλεις φίλε»;
Τα παιδιά έχουν τόση φαντασία, που σκαρώνουν έναν άλλο κόσμο μ’ αυτή! Και μέσα στο χάος και την αγωνία τους πάντα θα βρίσκουν τρόπους για να μαζεύουν τα αμάζευτα και να χαίρονται με τα απλά. Ας τα μιμηθούμε!

Καλή συνέχεια

 

 

 

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Τακτοποίηση «αυθαιρέτων»”

 1. Ο/Η anna m λέει:

  αγαπημένη μου έφη,καλή αρχή!!!!!!
  όπως έγραψες τα παιδιά είναι δώρο στα χέρια μας…
  Να το θυμόμαστε σε δύσκολες στιγμές δικές τους και δικές μας. σε φιλώ πολύ και σ’αγαπάω

 2. Ο/Η Sarri Anastasia λέει:

  Εφάκι μου μπορεί εγώ παιδάκια να μην έχω ακόμη αλλά πόσο τρελαίνομαι όταν αραδιάζουμε μαζί με τον ανιψιό μου, τον Billακο μου, όλα τα παιχνίδια του στο πάτωμα και παίζουμε τα πιο απίθανα ζουζουνοπαιχνίδια!!Και δεν μας νοιάζει καθόλου το χάος που δημιουργούμε γιατί βάζουμε και άλλους στη παρέα μας!!!!
  Τα γέλια μας και οι φωνές μας ακούγονται στην άκρη του κόσμου!!!
  Πολλά ρουφηχτά φιλάκια στα όμορφα μαγουλάκια όλων των παιδιών μας…:-)

 3. Ο/Η Πόπη λέει:

  «Tα παιδιά πάντα θα βρίσκουν τρόπους για να μαζεύουν τα αμάζευτα».. Υπέροχο!
  Καλή εβδομάδα εμπνευσμένη μαμά Έφη.
  Καλή εβδομάδα σε όλες τις μαμάδες της νέας παρέας.
  χχχχχχχχ

 4. Ο/Η Μama Mia λέει:

  Καλή αρχή κι επίσημα! Τι ωραίο να είσαι εκεί για να παρατηρείς και να μεταφράζεις τον κόσμο των παιδιών. Αναμένεται υπέροχη η συνέχεια εδώω.
  Τι άλλο να πει κανείς για τα παιχνίδια που σκορπίζονται στο πάτωμα, όπως τα συναισθήματα και μετά απλώς επιλέγουν να μαζέψουν όσα δεν θέλουν να βλέπουν;
  Τα παιδιά μας είναι ο κόσμος μας όλος! Δεν πρέπει να χάνουμε λεπτό μακριά τους.
  φιλιά

Leave a Reply