Η πιο τρελή παρέα

Είναι μέρες τώρα που σκέφτομαι αυτά τα παράξενα παραμύθια που λέει η μαμά και θέλω να μιλήσω.  Καταρχήν να πω ότι νευριάζω που πάντα με πιάνει στον ύπνο. Ξέρεις εκεί μετά τις 9:00 που το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ μ”  ένα ξερό καληνύχτα.


Κι αναρωτιέμαι. Είναι όλες οι μαμάδες τόσο παραμυθατζούδες, ή μόνο εμένα μου έτυχε το λαχείο; Δεν μπορεί να επιμένει να καταλάβω το νόημα πίσω από το ολοδικό της παραμυθένιο στόρι το βράδυ που σέρνομαι από την κούραση. Κι αρχίζει κάπως έτσι: «Η μικρή Μίζερη ψάχνει τη συμμαθήτριά της την γλυκιά Αγάπη και τελικά εκείνη (κι εννοεί την Αγάπη) της λέει στα μούτρα ότι δεν θα παίζει πια μαζί της γιατί δεν έχει χιούμορ (μιλάει για τη Μίζερη) και ότι τελικά βρήκε καλύτερη φίλη, που την λένε Ελπίδα κι είναι πάντα χαμογελαστή»….
Σκα-σί-λα μου μα-μά οι κο-ρι-τσί-στι-κες υ-πο-θέ-σεις της λέω συλλαβιστά κι αργά, πολύ αργά, για να τονίσω λέξεις κι επιθυμίες και να σταματήσει όλο αυτό για να κοιμηθώ, αλλά ο ενθουσιώδης αδελφούλης –που είναι και του ξενυχτιού- μου πάει κόντρα και φωνάζει «Ωραίες είναι κι αυτές οι ιστορίες Μιχάληηηη. Πάλι θα εμφανιστεί ο τρομερός Ενθουσιασμός  για να σώσει την κατάσταση. Περίμενε λίγο, ανυπόμονε και γκρινιάρη»…


Ουφ! Ταμπέλες! Να τις βγάλουμε από πάνω μας αγαπημένη μου οικογένεια, διαμαρτύρομαι.  Και φωνάζω το μπαμπά μου γιατί θέλω συμπαράσταση και μου τη δίνει και λέει σε μαμά κι Άγγελο έχει δίκιο το παιδί και του χαμογελάω και του δίνω φιλί και μια ματιά υπόσχεσης ότι δεν θα του ξαναπώ ότι είναι τελειομανής γιατί ταμπέλα είναι κι αυτή!
Και λίγο πριν κοιμηθώ ακούω τη μαμά να λέει στον Άγγελο: «Ο Ενθουσιασμός είναι ένα δυνατό αγόρι, που τρυπώνει σε όλες τις παρέες για να τις ενώσει, που έχει τον τρόπο να ομορφαίνει ό,τι άσχημο και φαντάζει λίγο σαν μάγος. Σου εύχομαι να είναι για πάντα έτσι ο φίλος σου αγάπη μου»…
Και χαίρομαι κατά βάθος για τη μαμά που λέει τέτοια τρελά, για τον Άγγελο που διαφωνεί πάντα μαζί μου και για το μπαμπά μου που τα θέλει όλα στη θέση τους. Και ναι, νομίζω ότι ο Ενθουσιασμός είναι φίλος καλός κι επισκέπτεται συχνά αυτό το σπίτι, οι φίλοι μου διασκεδάζουν μαζί του και με τη γιαγιά μου τα λέει μια χαρά. Κολλητή παρέα θα κάνω με τον Ενθουσιασμό, ψιθυρίζω σε μαμά κι αδελφό, φωνάζω κι ένα καληνύχτα στο μπαμπά και κλείνω τα μάτια.

ΥΓ: Η μαμά μου ζητάει συγγνώμη σε σένα που έχεις δώσει ηλεκτρονική διεύθυνση και δεν ενημερώνεσαι αμέσως με ένα email για ό,τι ποστάρεται εδώ! Προσπαθεί να φτιάξει το μηχανισμό με μια φίλη-διαχειρίστρια που τη λέει Βασιλική ή  τζίνιους ή κάτι τέτοιο. Οπότε δώσε της χρόνο, πες και καμία καλή κουβέντα (τη χρειάζεται πάντα) και θα επανέλθει με άλλα.

γεια και χαρά

photos source by: inspiring-pictures.com, extremelybeautiful.me

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Η πιο τρελή παρέα”

 1. Ο/Η mystickland.blogspot.com λέει:

  Tι όμορφη ανάρτηση..Μου αρέσει πολύ το καινούριο σου blog!!

 2. Ο/Η Βάσω λέει:

  Καλώς σε βρήκα! Πολύ ωραία ανάρτηση!

 3. Ο/Η Πόπη λέει:

  Πάντα θα μαρτυράνε κάτι τα παραμύθια σου Έφη. Πάντα κάποιος θα αντιδρά και κάποιος άλλος θα τα απολαμβάνει. Στα 10 μας μιλούσες για μαμάδες που φορούσαν χαμόγελα για κραγιόν και γιαγιάδες που δεν κάνανε απολέπιση το θυμό τους. Είχες πάντα ένα δικό σου τρόπο να τραβάς την αγάπη, την προσοχή και να κάνεις τους φίλους σου να αναζητούν την παρέα σου.
  Η φαντασία σου τα σπαει
  γεια και σ” αγαπώ

 4. Ο/Η Δέσποινα λέει:

  Παιδικό και όμορφο(δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν γράφτηκε από σένα ή από το αγόρι που αποφάσισε να μιλήσει)

Leave a Reply