Μη μου πεις!

Κάθε φορά που μπαίνει ο Γενάρης, η αρχή του έτους ξεκινάει με υποσχέσεις και προσδοκίες. Πάνω από ένα επιτραπέζιο, μια ζωγραφιά και αμέτρητα χρωματιστά lego προσπαθείς να ξεφορτωθείς τις φωνές και τα κλάματα του παρελθόντος και να δημιουργήσεις τα ωραιότερα παζλ με όλες τις καλές αναμνήσεις. Τα λάθη τα κάνεις μπάλες από χαρτί (γιατί είναι τόσο εύκολο να τα « τσαλακώσεις») και τα κλωτσάς μακριά. Και να η στιγμή πριν το καληνύχτα, με το μικρό φως να χαιδεύει τα πρόσωπα ρωτάς τα παιδιά του σπιτιού τι θέλουν να αλλάξουν αυτή τη χρονιά, τι ελπίζουν και τι θέλουν να πετύχουν.
Ο ένας μου λέει: «Θέλω να βάζω περισσότερα καλάθια στο μπάσκετ, να τελειώνω πιο γρήγορα την ορθογραφία και να πάμε κάπου με χιόνι για να παίξουμε χιονοπόλεμο. Είναι ο πόλεμος που δεν έχει αίματα! Ε, μαμά;» Κι ο άλλος: «Δεν το’χω σκεφτεί καλά, αλλά νομίζω ότι θέλω να μάθω να δένω τα κορδόνια μου, να πετάω τους φόβους μου στο καλάθι των αχρήστων (μ’ έχει ακούσει να το λέω συχνά) και να πάμε όλοι μαζί στην Disneyland. Α! Και να μη με πιέζεις να τρώω λαχανικά. Είναι μπλιάχ!»

ΥΓ: Κι όλες εμείς: μαμάδες, θείες, νονές και δεν ξέρω τι άλλο, θέλουμε για το 2012 πιο χαρούμενα και ξέγνοιαστα παιδιά, που να παίζουν αμέριμνα  χωρίς  τα εκατοντάδες «μη» να γυροφέρνουν σαν μέλισσες πάνω από το κεφάλι τους.

τα φιλιά μου

(Θα επιστρέψω άμεσα με άλλο στήσιμο στο blog, με μία αναβάθμιση -για να δέχονται και τα μέλη του Junior Diaries email- και ομορφιές μέσα από τα μάτια των παιδιών!)

photos source: awesomepictures.me

Tags: , ,

2 Responses to “Μη μου πεις!”

 1. Ο/Η Αννα λέει:

  Και οι δασκάλες το ίδιο θέλουν

  :)

  Ομορφα όνειρα, ευχομαι να γίνουν πραγματικότητα

 2. Ο/Η Sarri Anastasia λέει:

  Άχου μωρέ τι όμορφα όνειρα είναι αυτά;;;Τους εύχομαι ολόψυχα να τα κατορθώσουν όλα!!!Και Έφη μου θα σε μαλώσω!!Δεν τους έχεις πάει ακόμα στην Disneyland???Τρέξε αμέσως, χχχχχ!!!
  Τα φιλιά μου…

Leave a Reply