Ταχίνι κι άλλες ιστορίες. Ο Χαλβαδάκος. Το Ταχίνι είναι σταρ. Χαλβάς ο μοναδικός. H Eύα και τα μικρά θαυματουργά ανθρωπάκια. Ο Χαλβάς με τη μοναδική γεύση. Ταχινοπαραμύθια.

 Αυτοί ήταν οι λίγοι τίτλοι που πρόχειρα σημείωσα. Διάλεξε εσύ, γιατί εμένα μου πάνε όλοι.

Θέλω να δεις αυτή τη συνάντηση σαν γύρισμα παιδικής ταινίας. Χωρισμένο σε 4 μέρη με τα απαραίτητα διαλείμματα για ευφάνταστες σκανταλιές και δυνατά γέλια. Λέω να δεις το τρέιλερ (κυρίως σε εικόνες) που ακολουθεί. Κάτι θα καταλάβεις*…..

* Οι λέξεις είναι μπερδεμένες με κομμάτια από χαλβά….. (σε προδιαθέτω για τη γεύση) χα


Πρώτο μέρος: Βόλτα στην εξοχή, τα μικρά αγόρια μαζί, άπειρα τσίγκινα κουτιά που αναγράφουν Μακεδονικό Χαλβά (τα  έφτιαξε η χρυσοχέρα στο Χρώμα) φορτωμένα στο μικρό μου αυτοκίνητο, μια αναμονή, η φαντασία, η δημιουργία κι ό,τι σε καλό, να ψιθυρίζει τα δικά του χαρωπά σαν τραγούδι που μόλις κάνει επιτυχία, εκεί….
Καλωσόρισμα.

Δεύτερο μέρος: Προορισμός. Πύρνα. Ένας πράσινος κήπος μιας έπαυλης δεκαετίας του 60’. Κι εκεί να σε περιμένουν σούπερ ξεναγοί!Οι Γεύσεις (αλλιώτικοι ξεναγοί). Με πρωτότυπη εμφάνιση, μεράκι και παράδοση. Και τις αξίες να μεταφράζουν κάθε δύσκολη εκτέλεση (γλυκού). Ειδικός φροντίδας για τη σπάνια αυτή ξενάγηση; Εύα. Θα τη βρεις να συχνάζει και στο Funky Coook (μα την αγάπη μου για το Χαλβά βανίλια)! Παιχνίδια; Άπειρα με τα βλέμματα (οπωσδήποτε θαυμασμού)!
Εμπειρία; Μοναδική. Και κινείται με μαεστρία σε μια μικρή  κουζίνα με δαιμόνιους σεφ να θέλουν να ζήσουν το αλλιώτικο.
Υπόθεση μιας υπέροχης παρέας.

Τρίτο μέρος: Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, εγώ (γνωστή ως beauty) μαζί με την Aspa on line (αλήθεια είναι πάντα on line) βάλαμε στη food blogger Εύα Μονοχάρη (γνωστή ως Funky Cook) σκούφο (αφού το’χει ντε) και της δώσαμε χρόνο (περίπου 3 ώρες) να εκτελέσει τις ωραιότερες συνταγές με Μακεδονικό Χαλβά και Ταχίνι.
Και η (κάθε) συνταγή δεν πέτυχε απλώς, αλλά έγινε εμμονή!

 

Τέταρτο μέρος (μικρές στιγμές): Ο μικρός ανθρωπάκος, μόλις 4 και κάτι ψιλά, βάζει τη λέξη ωραία δίπλα από τα προϊόντα της εταιρίας Αφοί Χαΐτογλου (τα μικρά μαθαίνουν αμέσως).
Και μετά μια πανέμορφη δεσποινίς μόλις 8, τραβάει τη φούστα της μαμάς για κάτι Cake Pops με Χαλβά, ενώ ένα αγοράκι, νομίζω 6 και λίγες μέρες, τρώει ασταμάτητα Μπισκότα με Ταχίνι και όλοι, μα όλοι (μικροί-μεγάλοι), πέφτουν με τα μούτρα στη Σαλάτα Φρούτων με  Χαλβά και λευκή σοκολάτα! (…..)
Φτιάξε εικόνες και μετά τις συνταγές.


Σημαντική υποσημείωση: Μαθαίνω ότι αν απολαμβάνεις γλυκό χωρίς ενοχές, αυτό σου προκαλεί ευεξία.  Προτείνω να το δοκιμάσεις!

Έξτρα μπόνους: Η πιο «νόστιμη» συνάντηση μαμάδων και παιδιών ολοκληρώθηκε με ζωγραφική (με πολύ χρώμα), κυνηγητό (χωρίς σταματημό), κρυφτό (από κάθε ενοχή) και ευχές (πολλές ευχές).

Κοίτα ό,τι κι αν κάνεις να βάζεις λίγο από ελληνική οικογένεια (ακά Μακεδονικός Χαλβάς) στην καθημερινότητά σου.

(Ευχαριστούμε τον ταλαντούχο φωτογράφο Σπύρο Στεργίου για τις στιγμές που τις έκανε εικόνες, την Εύη Μαγγανάρη για τη δράση της με τη δική της φωτογραφική μηχανή, αλλά και το Χρήστο Λουφόπουλο από την ομάδα των Μικρών-Μεγάλων, που χάρισε τα δικά του χαρισματικά κλικ!)

Να ξέρεις: Θα επιστρέψω με φωτογραφικά άλμπουμ όλων στην παρέα του Φατσοβιβλίου. 

την αγάπη μου