Ένας ιππότης για τη μανούλα

Όταν δεν έχεις χρόνο να διηγηθείς τις δικές σου ιστορίες στα παιδιά, τα παιδιά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το αγόρι με τη μεγάλη φαντασία φτιάχνει στο χαρτί ιππότες, κάστρα και κάπου στη γωνία ζωγραφίζει μια θάλασσα. «Τι είναι όλο αυτό», τον ρωτάς. «Έλα μαμά. Πλάκα κάνεις; Δεν βλέπεις ότι είναι καλοκαίρι σ’ ένα νησί;». Τα κάστρα είναι σαν τα ξενοδοχεία των μεγάλων και οι ιππότες είναι οι παραθεριστές. Μόνο που σ’ αυτό το νησί οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν βγάζουν τα ρούχα τους για να ελαφρύνουν τον πόνο τους, αλλά θωρακίζονται με περικεφαλαίες και σίδερα για να αμυνθούν από την τοξικότητα των διπλανών και να προφυλαχθούν από το δυνατό ήλιο που καίει καρδιές και όνειρα…
«Για σένα είναι η ιστορία φαντασμένη μανούλα. Σ’ αρέσει;»
Σ’ αυτό το σημείο αγκαλιάζεις σφιχτά το μικρό αγόρι και του εύχεσαι η επόμενη ιστορία που θα διηγηθεί στο χαρτί του να έχει ένα τεράστιο ήλιο, ακίνδυνο και κολλητό με ακτίνες ευτυχίας, που να απολαμβάνουν μαζί παιχνίδια χωρίς κανόνες και να κυνηγούν το έπαθλο του απόλυτου ενθουσιασμού.
Υστερόγραφο: Αυτό το ποστ κρύβει αγωνίες και όνειρα ενός μικρού αγοριού. Αποκαλύπτει φόβους κι επιθυμίες μιας ολόκληρης οικογένειας.
Το αφιερώνω σε σένα εκεί που η ελπίδα ξεπροβάλλει με κάθε ακτίνα του ήλιου.

Καλή συνέχεια

Tags: , , , , ,

2 Σχόλια to “Ένας ιππότης για τη μανούλα”

  1. Είδες η φαντασία τους και η ανάγκη τους να μας εντάξουν στον κόσμο τους, ε?
    Καλή βδομάδα!

  2. Ο/Η niki λέει:

    Οι ιστορίες των μικρών μας είναι τόσο ευφάνταστες και ουσιαστικές που πραγματικά αναρωτιέσαι πόσο περιορίζεται η φαντασία του ανθρώπου μεγαλώνοντας και πόσο ευαίσθητοι δέκτες ειναι στο ό,τι συμβαίνει γύρω τους.Τα φιλιά μου για μια υπέροχη νύχτα με πολλα πολλα όμορφα όνειρα.

Leave a Reply