Διαφορετική εικόνα

H ξεγνοιασιά με το παιχνίδι (μαζί) κάνει σινιάλο στο ένα αγόρι. Καθημερινά και χωρίς συγκεκριμένη ώρα. Κάθε λεπτό (νομίζω). Παίζει αλλιώς κι αλλιώτικα κάνοντας φιγούρες στον αέρα, στήνει παραστάσεις, τα βάζει με τη μπάλα και το καλάθι στη βεράντα, κάνει άπειρες συζητήσεις με δράκους και τέρατα και δεν ησυχάζει ποτέ (αλλά ούτε στον ύπνο του)! Το άλλο αγόρι τα λέει καλά με την οργάνωση. Όπου οργανώνει παιχνίδια, ζωγραφιές και σκέψεις, χωρίς όρια στο χρόνο. Κάθε δευτερόλεπτο τσεκάρει συνέχεια τις λίστες στο μυαλό του κι αν κάτι δεν του βγαίνει ξεκινά μούτρα, γκριμάτσες και μετά ακολουθούν κι επιφωνήματα. (χα)

 Είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρώ τα 2 αγόρια να διαφοροποιούνται τόσο, να κερδίζουν χώρο και χρόνο στο σπίτι με τον εαυτό τους, να ξεδιπλώνουν τις μοναδικές τους ικανότητες και να απολαμβάνουν τις συνήθειές τους.
Κι είναι μαγεία μέσα από τις μικρές στιγμές στο σπίτι να κάνεις εικόνα το πως θα χειριστούν τις μεγάλες (αργότερα), εκεί έξω….

ΥΓ: Ο Σαίξπηρ είχε πει: «Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας»…
Αυτό.

εις το επανιδείν

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

2 Σχόλια to “Διαφορετική εικόνα”

  1. Ο/Η Εύη Μαγγανάρη λέει:

    Καλημέρα και από εμένα ! Πραγματικά είναι μαγεία αυτή τους η αλλαγή και εξέλιξη και γεμίζει τη ζωή μας με γλυκά χαμόγελα και πολλές σκέψεις ! Καλό μας Σαββατοκύριακο !

  2. Ο/Η ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ λέει:

    Να τα καμαρώνεις τα παιδάκια σου Πιτσιρίκα-Super mama και να είσαι πάντα δίπλα τους για να πιάνεις αυτές τους τις στιγμές!!! Μεγαλώνουν γρήγορα και τώρα που είναι κοντά μας είναι σκέτη απόλαυση να τα βλέπουμε να παίζουν και να κάνουν όνειρα για τη ζωούλα τους!!! Τα φιλιά μου!!

Leave a Reply