Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

Τα Χριστούγεννα περιέχουν ένα χορταστικό παραμύθι, με γάλα, μπισκότα και τον πληθωρικό τύπο με τα κόκκινα να αφήνει τα σημάδια του στο πάτωμα του σπιτιού. Περιέχει τραγούδι, κάπου το μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι καλλικάντζαροι κι εκεί δίπλα έχει ξάπλες στο σαλόνι και χαμόγελα χωρίς λόγο. Αμέσως δίπλα (σε κλάσματα του δευτερολέπτου) έχει κλάματα εύκολα («γιατί δεν μου δίνεις λίγη coca cola, είσαι κακιά μαμά») κι εκεί κοντά έχει πακέτα δώρων, που σκίζονται άτσαλα (εδώ παρατηρείς και τη βιασύνη της εποχής)! Και παρόλο, που αυτή είναι μία από τις ωραιότερες εποχές, που θέλεις, δεν θέλεις, κάνεις ζουμ στις μικρές στιγμές, γύρω από μία monopoly με πολλές σκέψεις για παιχνίδια και δράση, ακολουθούν οι αποκαλύψεις και τα δράματα, οι αλήθειες και τα ψέματα για το ποιος φέρνει τελικά τα δώρα και ποιος τα πληρώνει και πως, αφού λεφτά δεν υπάρχουν!…
Και να σου τα γέλια, τα γαργαλητά και οι λοξές ματιές, οι τεράστιες γκριμάτσες και οι ελπίδες που ξεπροβάλλουν απ’ αυτές τις μικρές ανεπαίσθητες ανάσες χαράς.

Υστερόγραφο: «Σημασία έχει αυτό το πνεύμα της ξεγνοιασιάς να το κρατάμε κάπου φυλαγμένο όλο το χρόνο», λέω με στόμφο στα αγόρια κι εκείνα κάνουν πράξη τα λόγια μου και με χρώμα και στωικά χαμόγελα δημιουργούν κάρτες με ευχές και τις κρατούν κάπου κρυμμένες, μέσα σε κάτι απίθανα βιβλία ή κάτω από το κρεβάτι τους.

Η αλήθεια είναι ότι ευχαριστηθήκαμε τη δημιουργία καρτών στο αγαπημένο μας στέκι Early Learning Centre. Κι επειδή δεν γίνεται να αποφύγουμε το παραμύθι, στο χέρι μας είναι να το διατηρήσουμε ζωντανό μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα!

 

Ευχές για μια χρονιά γεμάτη χρώμα, δημιουργίες και παιδικά γέλια!

Τάδε (μαμά) Έφη…

Tags: , , , , , , ,

2 Σχόλια to “Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!”

  1. Ο/Η ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ λέει:

    Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από γέλια και αγκαλιές!! Αυτά και μόνο αυτά μας φτάνουν να είμαστε ευτυχισμένοι!!!

  2. Ο/Η Εύη Μαγγανάρη λέει:

    Με πολύ χρώμα αστερόσκονη και γέλια μας εύχομαι μια χρονιά όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε !!!

Leave a Reply